Reizen naar Ivoorkust: Reisadvies

Reist u naar Ivoorkust? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Ivoorkust

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Ivoorkust.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Wegens terroristische activiteiten in het noorden van het land worden verplaatsingen naar het grensgebied met Burkina Faso en Mali, evenals naar het Nationaal Park Comoé en de stad Bouna en omgeving streng afgeraden. In de rest van het land dient men rekening te houden met een terroristische dreiging jegens doelwitten waar veel mensen bijeenkomen, inclusief locaties die door westerlingen worden bezocht.
Een verhoogde waakzaamheid wordt aanbevolen op niet-beveiligde plaatsen waar veel mensen samendrommen – zelfs in Abidjan.

GEZONDHEID EN HYGIËNE

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Passagiers die naar Ivoorkust reizen zijn nu vrijgesteld van een PCR-test, ongeacht hun vaccinatiestatus. Er is ook geen vereiste voor een PCR-test om het land te verlaten, tenzij het land van bestemming dat vereist. 

Bij aankomst worden de passagiers onderworpen aan een gezondheidscontrole:

  • Controle van de lichaamstemperatuur (via camerabeelden).
  • Controle van het bewijs van de inenting tegen gele koorts ("het gele boekje").

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.”

Voor reizigers is het van essentieel belang op de hoogte te blijven van de gezondheidssituatie alsook van de maatregelen van de overheid en de luchtvaartmaatschappijen.