Reizen naar Ivoorkust: Reisadvies

Reist u naar Ivoorkust? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Ivoorkust

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Ivoorkust.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Ebola

Op 14 augustus 2021 werd in Abidjan een geval van Ebola ontdekt. Dit was een geïsoleerd geval. Op 31 augustus 2021 verklaarde de regering het einde van de epidemie.

Veiligheid

Van 13 januari tot 11 februari 2024 is Ivoorkust gastland voor het Afrikaans kampioenschap voetbal. Tijdens deze periode nodigen we u uit om onze veiligheidsinstructies en de communicatie van de autoriteiten nauwgezet op te volgen. We vragen ook om uw verblijf in Ivoorkust te registreren op Travellers Online.

 

Wegens terroristische activiteiten in het noorden van het land worden verplaatsingen naar het grensgebied met Burkina Faso en Mali, evenals naar het Nationaal Park Comoé en de stad Bouna en omgeving streng afgeraden. In de rest van het land dient men rekening te houden met een terroristische dreiging jegens doelwitten waar veel mensen bijeenkomen, inclusief locaties die door westerlingen worden bezocht. Een verhoogde waakzaamheid wordt aanbevolen op niet-beveiligde plaatsen waar veel mensen samendrommen – zelfs in Abidjan.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


De luchthaven is open en er zijn internationale vluchten. Alle landsgrenzen zijn op 15 februari 2023 heropend.

Reizigers naar Ivoorkust moeten niet langer een negatieve COVID-19-test of een COVID-19-vaccinatiebewijs voorleggen. Bij aankomst worden de passagiers onderworpen aan een gezondheidscontrole:

  • Controle van de lichaamstemperatuur.
  • Controle van het bewijs van de inenting tegen gele koorts ("het gele boekje").

Reizigers die Ivoorkust verlaten, moeten voldoen aan de COVID-19-inreisvoorwaarden van het land van bestemming. Alle andere maatregelen zijn nu afgeschaft.

Indien u symptomen ondervindt die verband kunnen houden met COVID-19 (hoest, koorts, ademhalingsproblemen), gelieve dan een van de volgende diensten te contacteren:

  • Institut National d’Hygiène Publique (INHP): (+225) 27 49 13 17 36
  • 143 (gratis nummer)
  • 101
  • SAMU: 185 of (+225) 27 22 44 53 53.