Reizen naar Jamaica: Reisadvies

Reist u naar Jamaica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Jamaica

Informatie over klimaat en rampen in Jamaica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

De regio van de Caraïben kan uitzonderlijk getroffen worden door aardbevingen, die in sommige gevallen gevolgd kunnen worden door een tsunami.

Reizigers worden eraan herinnerd dat in het gehele Caribische gebied van eind mei tot eind november het jaarlijkse orkaanseizoen optreedt, met potentieel ernstige gevolgen. Volg bij orkaandreiging nauwkeurig de instructies van de overheid. Indien u zich reeds ter plaatse bevindt bij orkaandreiging, dient u strikt de veiligheidsadviezen van uw touroperator of de hoteldirectie op te volgen en de plaatselijke media te raadplegen. Jamaica ligt ook in een tektonisch actieve zone, en lichte aardbevingen komen vrij frequent voor. Zware aardbevingen zijn niet uit te sluiten: in het begin van de 20ste eeuw werd Kingston daarbij grotendeels tot puin herleid.


National Hurricane Center

Mocht er zich tijdens hun verblijf in Jamaica een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Ambassade van België in Kingston.