Reizen naar Jamaica: Reisadvies

Reist u naar Jamaica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Jamaica

Praktische info over reizen in Jamaica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke documenten kunt u terugvinden op de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs

Het is mogelijk om een voertuig te huren met een Belgisch rijbewijs.

Betaalmiddelen

De munteenheid in Jamaica is Jamaicaanse dollar, gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren. Jamaicaanse Dollars zijn in België niet te krijgen.

Het is aangeraden US Dollars mee te nemen die u ter plaatse kan gebruiken of wisselen in Jamaicaanse Dollars. Er moet echter opgemerkt worden dat het gebruik van USD meer wijdverspreid is in Negril en Montego Bay, toeristische steden, maar niet in Kingston, de hoofdstad.

Bankautomaten zijn wijd verspreid. U kan geld afhalen met een met een debetkaart als uw bank op de hoogte is gesteld van een opname buiten de EU of met een kredietkaart. De meeste winkels en restaurants aanvaarden de courante kredietkaarten (Visa, MasterCard, American Express). In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Huisdieren

De procedure om het land binnen te komen met een huisdier duurt erg lang en moet maanden van tevoren geregeld worden. Het is daarom niet aan te raden om met een huisdier te reizen.

Reizen met een dier dat geen voorafgaande toestemming van de Jamaicaanse veterinaire autoriteiten heeft gekregen, kan ertoe leiden dat het dier aan de grens de toegang wordt geweigerd en in quarantaine wordt geplaatst zonder garantie op terugkeer naar België. Voor meer informatie (in het Engels): Guidelines for the Importation of Dogs and Cats into Jamaica.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Gsm en communicatiefaciliteiten

Er zijn geen communicatieproblemen. Er zijn goede verbindingen per telefoon, fax en internet. Verifieer uw mogelijkheden bij uw provider in België wat uw gsm betreft.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.