Reizen naar Jamaica: Reisadvies

Reist u naar Jamaica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Jamaica

Informatie over vervoer in Jamaica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In Jamaica wordt links gereden. Aan de noordkust is een nieuwe autosnelweg tussen Montego Bay en Port Antonio aangelegd. Er zijn ook nieuwe tolwegen tussen Kingston en Ocho Rios en tussen Kingston en May Pen. Deze wegen zijn goed maar het rijgedrag is vaak onaangepast. De staat van het oudere wegennet is meestal matig tot veeleer slecht. De lokale bevolking rijdt snel, agressief en onvoorzichtig (vooral vrachtwagens, minibussen en taxi's). Het verkeer buiten de toeristische zones en in de centrale bergachtige gebieden is dan ook veeleer gevaarlijk voor wie er niet bekend mee is.
 

Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn twee internationale luchthavens, Kingston en Montego Bay, die voldoen aan de internationale normen en die goed functioneren. 
 

Veiligheid / info scheepvaart


Voor zeilers: piraterij komt voor in de regio, maar het aantal incidenten is de laatste jaren beperkt gebleven. Drugs- of wapenhandel in zee is frequent. Blijf afzijdig van alle verdachte vaartuigen. Goede communicatie is essentieel.
 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het is aangeraden enkel gebruik te maken van de officiële taxi's, te herkennen aan de rode nummerplaten, die in elk hotel ter beschikking zijn. Er gebeuren regelmatig ongevallen met taxi's en minibussen door hun onaangepaste rijstijl. In Jamaica zijn er geen passagierstreinen.