Reizen naar Jamaica: Reisadvies

Reist u naar Jamaica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Jamaica

Informatie over vervoer in Jamaica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In Jamaica wordt er links gereden.

De staat van de wegen is niet goed, vooral in Kingston waar de wegen vol kuilen zitten. De lokale bevolking rijdt snel, agressief en roekeloos (vooral vrachtwagens, minibusjes en taxi's, die u kunt herkennen aan hun rode nummerplaten).

Het verkeer buiten de toeristische zones en in de centrale bergachtige gebieden is dan ook veeleer gevaarlijk voor wie er niet bekend mee is, omdat de wegen kronkelig zijn en niet altijd door barrières afgeboord worden. Zware regenval kan ook aardverschuivingen veroorzaken.

Aan de noordkust is een nieuwe autosnelweg tussen Montego Bay en Port Antonio aangelegd. Er zijn ook nieuwe tolwegen tussen Kingston en Ocho Rios en tussen Kingston en May Pen. Deze wegen zijn goed maar het rijgedrag is vaak onaangepast maar u moet waakzaam blijven voor het gedrag van andere bestuurders.

Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn twee internationale luchthavens, Kingston en Montego Bay, die voldoen aan de internationale normen en functioneren goed.

Veiligheid / info scheepvaart

Voor zeilers: piraterij komt voor in de regio, maar het aantal incidenten is de laatste jaren beperkt gebleven. Drugs- of wapenhandel via de zee is frequent.

Blijf afzijdig van alle verdachte vaartuigen. Goede communicatie is essentieel.

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het is aangeraden enkel gebruik te maken van de officiële taxi's, te herkennen aan de rode nummerplaten, die in elk hotel te reserveren zijn.

Vertrouw geen transportbedrijven die niet door hotels geboekt zijn, want die rijden buitensporig snel, wat resulteert in een groot aantal ongelukken.

In Jamaica zijn er geen passagierstreinen.