Reizen naar Japan: Reisadvies

Reist u naar Japan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Japan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Japan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Coronamaatregelen van de Japanse overheid

De informatie hieronder is gebaseerd op de website van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gezien de regelmatige evolutie van de maatregelen, is het ten zeerste aangeraden om hun website te raadplegen of contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Japanse Ambassade of het Consulaat voordat u op reis gaat. Algemene informatie en sanitaire maatregelen vindt u ook op de website van de Japan National Tourism Organization

Tijdelijke maatregelen rond de toegang tot het grondgebied

Sinds 11 oktober 2022 zijn de meeste beperkingen op de toegang tot Japan opgeheven.

België wordt door Japan als een blauw land gecategoriseerd. Elke reiziger vanuit België die naar Japan mag reizen, moet de volgende sanitaire maatregelen naleven:

  • Een vaccinatiecertificaat (3 doses) of het negatieve resultaat van een COVID-19-test voorleggen die minder dan 72 uur voor de vlucht is uitgevoerd. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn vrijgesteld van deze maatregel, op voorwaarde dat ze reizen met een volwassene/ouder in het bezit van een vaccinatiecertificaat (3 doses).
  • Om de douane- en immigratieprocedures bij binnenkomst in Japan te vergemakkelijken, is het sterk aanbevolen dat u zich vóór uw vertrek registreert op de website van Visit Japan. Indien u liever geen gebruik maakt van deze Fast Track optie, kan u hier meer informatie vinden.

Opgelet: Houd er rekening mee dat de regels anders kunnen zijn (quarantaineverplichting, PCR-test bij aankomst...) als de reiziger in de laatste 14 dagen voor zijn reis naar Japan in een ander land heeft verbleven. Meer informatie

Een volledig overzicht van alle maatregelen voor en na aankomst vindt u op Border Control Measures

Doorreis (transit)

Passagiers die op doorreis zijn via de internationale luchthavens van Tokyo Narita, Tokyo Haneda of Osaka Kansai worden toegelaten om een tussenlanding te maken.

Natuurrampen

Japan is blootgesteld aan een permanent risico op natuurrampen.

Het is ten sterkste aangeraden om waakzaam te zijn, op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen, en de weersvoorspellingen te volgen. Men hoort de aanbevelingen van lokale autoriteiten, inclusief evacuatieopdrachten, strikt na te leven.


Import van vleesproducten

Sinds 22 april 2019 heeft Japan de douanecontroles en sancties tegen de illegale invoer van vleesproducten aangescherpt.

Zie Lokale wetgeving voor meer informatie.