Reizen naar Japan: Reisadvies

Reist u naar Japan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Japan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Japan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Coronamaatregelen van de Japanse overheid

Japan heeft alle coronamaatregelen opgeheven, zoals de quarantaineverplichting, de PCR-test, het vaccinatiecertificaat,… Meer informatie vindt u op Border Control Measures of op de  website van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Om de douane- en immigratieprocedures bij binnenkomst in Japan te vergemakkelijken, is het sterk aanbevolen dat u zich vóór uw vertrek registreert op de website van Visit Japan

Natuurrampen

Japan is blootgesteld aan een permanent risico op natuurrampen.

Het is ten sterkste aangeraden om waakzaam te zijn, op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen, en de weersvoorspellingen te volgen. Men hoort de aanbevelingen van lokale autoriteiten, inclusief evacuatieopdrachten, strikt na te leven.


Import van vleesproducten

Sinds 22 april 2019 heeft Japan de douanecontroles en sancties tegen de illegale invoer van vleesproducten aangescherpt.

Zie Lokale wetgeving voor meer informatie.