Reizen naar Jemen: Reisadvies

Reist u naar Jemen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Jemen

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Jemen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus.

De regering van Jemen bevindt zich momenteel in Aden en in Riyadh. Zij is de erkende autoriteit. De stad Sana'a is in handen van de Houthi-rebellen, die niet worden erkend door de internationale gemeenschap.

Aangezien het land sinds maart 2015 zich in een context van oorlog bevindt, adviseren wij formeel al onze landgenoten af om naar het land te reizen, met uitzondering van humanitaire hulpverleners die worden ingehuurd door erkende internationale organisaties.

Vanwege het aanhoudende conflict sinds maart 2015 is aan alle Belgen gevraagd Jemen te verlaten. De meeste westerse landen hebben hun ambassades gesloten, wat een forse vermindering van de mogelijkheid van consulaire bijstand betekent.

Alleen Aden International Airport is open. Geen enkel internationale maatschappij vliegt rechtstreeks naar Sana'a en alle transit via Sana'a moet worden vermeden.

Jemen kan - in de huidige staat - geen toeristische bestemming zijn, noch het voorwerp uitmaken van een privébezoek. Dit geldt ook voor de eilanden Socotra en Mayun, die Jemenitisch grondgebied zijn en het kustgebied. Dit, vanwege het risico op ontvoeringen en onveiligheid in verband met het conflict. Houd er rekening mee dat consulaire bijstand vrijwel onmogelijk zal zijn.