Reizen naar Jordanië: Reisadvies

Reist u naar Jordanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Jordanië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Jordanië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Het nationaal noodnummer is 911.

De medische voorzieningen in de hoofdstad Amman zijn goed in de hoofdstad Amman, maar beperkt in de rest van het land. Bij ernstige verwondingen, ziekte of complexe chirurgische ingrepen kan medische evacuatie nodig zijn. Sluit een uitgebreide medische reisverzekering (inclusief repatriëring) af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Vergeet niet om een degelijke reisapotheek mee te nemen!

Veiligheid water en voedsel

Het stadsdistributiewater is drinkbaar, maar wordt slechts één keer per week verdeeld en dus bewaard in reservoirs. Daarom is het aangeraden gebruik te maken van een aangepaste waterfilter of mineraalwater uit flessen te drinken. Men vindt ze overal aan erg gunstige prijzen. Geen bijzondere voedingsrisico's.

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina