Reizen naar Jordanië: Reisadvies

Reist u naar Jordanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Jordanië

Informatie over vervoer in Jordanië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De wegen en snelwegen zijn over het algemeen in goede staat maar niet verlicht; meestal wordt er te snel gereden. ‘s Nachts rijden dient vermeden te worden. Er wordt best rekening gehouden met radarcontroles op de hoofdwegen die erop toezien dat de snelheidsbeperkingen gerespecteerd worden, en met niet-aangeduide verkeersdrempels. Het stadsverkeer verloopt buiten de spitsuren vlot, maar soms chaotisch. Men rijdt rechts.

Bij een ongeval waarin uw wagen betrokken is, mag deze niet verplaatst worden tot de politie (nationaal telefoonnummer: 911) een proces-verbaal heeft opgemaakt, en dit op straffe van verval van uw verzekeringspolis.

Voor personen die zich in de woestijn willen wagen, gelieve een aangepaste wagen (4x4) te nemen, uitgerust met schoppen & bijkomende benzine- en watertanks, en te reizen onder begeleiding van een gids.

 

Veiligheid / info luchtvaart

Er is een betrouwbare luchtverbinding tussen Amman en Aqaba welke wordt verzorgd door de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Voor interstedelijk transport is het aangewezen beroep te doen op de gekende busmaatschappijen. Het openbaar vervoer binnen de steden is echter niet te bevelen. Er is ook een groot aanbod van taximaatschappijen en verhuurfirma’s die lokaal transport kunnen verzekeren en wagens – al dan niet met chauffeur –kunnen leveren. Voor tijdelijke bezoekers kan het reisbureau of het hotel de reiziger een betrouwbare chauffeur aanraden.