Reizen naar Kaapverdië: Reisadvies

Reist u naar Kaapverdië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Kaapverdië

Praktische info over reizen in Kaapverdië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Een paspoort geldig voor min. 6 maanden is vereist. De onderdanen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Cabo Verde binnen te mogen. Daar staat tegenover dat ze nu wel hun aankomst moeten registreren en een luchthavenveiligheidstaks betalen van 3.400 Escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan via de website www.ease.gov.cv, ofwel met de medewerking van uw reisagentschap, of bij aankomst ter plaatse.

Rijbewijs

Automobilisten dienen in bezit te zijn van een internationaal rijbewijs om in Kaapverdië een auto te mogen besturen. In Kaapverdië wordt langs de rechterkant van de weg gereden.

Betaalmiddelen

Het gebruik van kredietkaarten in Kaapverdië is zeer beperkt. Enkel in de banken en grote hotels kan u VISA gebruiken.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Gsm / Communicatiefaciliteiten

Er is slechts een gsm-provider en die vooralsnog weinig roamingfaciliteiten aanbiedt. In Kaapverdië kunt u oproepen en berichten ontvangen, maar u zelf niet naar het buitenland bellen, tenzij u beschikt over een (drie-band) aangepaste telefoon. De telecommunicatiekosten liggen echter zeer hoog. CV Móvel, de mobiele telefoondiensten van CV Télécom werden pas gelanceerd in 1997, maar waren meteen al beschikbaar op alle eilanden van Kaapverdië met een hoog percentage van bereik (90%).

Huisdieren

In Kaapverdië geldt de zelfde reglementering met elektronische chip voor huisdieren. Voor meer informatie, klik hier.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Kaapverdië dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.