Reizen naar Kameroen: Reisadvies

Reist u naar Kameroen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Kameroen

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Kameroen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Nieuwe uitbraak van cholera in de regio Yaoundé

In de afgelopen weken hebben de autoriteiten geconstateerd dat het aantal gevallen van cholera in Yaoundé en omgeving opnieuw is toegenomen. Cholera kan zich uiten als acute waterige diarree die gepaard gaat met ernstige uitdroging. Aangezien onbehandelde cholera tot de dood kan leiden, is het belangrijk om naar een gezondheidscentrum te gaan zodra de eerste symptomen zich voordoen. In dit verband is het belangrijk regelmatig de handen te wassen met zeep en schoon water, alleen veilig water te drinken, voedsel grondig te koken en alleen te verblijven op plaatsen die hoge hygiënische normen hanteren.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Reizigers moeten een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud of een basisvaccinatieschema voorleggen voordat zij het land binnenkomen. Bovendien moeten alle reizigers bij aankomst op de luchthaven van Kameroen een sneltest ondergaan. Mocht die positief zijn, dan wordt een quarantaine van 8 dagen opgelegd (thuis voor inwoners of in het hotel voor reizigers). Vaccinatie tegen COVID-19 is niet verplicht in het land.

Bij het verlaten van Kameroen kan, afhankelijk van de bestemming, een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud of een inentingsbewijs vereist zijn. Het is raadzaam om navraag te doen bij de luchtvaartmaatschappij. België eist geen vaccinatiebewijs of PCR-test voor reizigers uit Kameroen.

Om de verspreiding van het virus te bestrijden hebben de Kameroense autoriteiten een aantal maatregelen aangenomen, die in op de pagina Gezondheid en hygiëne vermeld zijn.

Het is ten sterkste aanbevolen aan Belgen die in Kameroen reizen om contact op te nemen met de ambassade van België in Yaoundé (+237 222 21 52 91 of yaounde@diplobel.fed.be) en zich te registreren op Travellers Online.