Reizen naar Kameroen: Reisadvies

Reist u naar Kameroen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Kameroen

Informatie over de lokale wetgeving in Kameroen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van Kameroen bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Het is raadzaam zich te schikken naar de wetten, besluiten en reglementen van het land, in het bijzonder met betrekking tot het verkeer en de politie. De omstandigheden in gevangenissen zijn zeer hard.


Drugs

Het gebruik en bezit van verdovende middelen, soft drugs inbegrepen, is strafbaar.


Seksualiteit

Het is onvoorzichtig via internet af te spreken met personen die men nog niet ontmoet heeft in levende lijve.

Homoseksualiteit wordt door de wet streng beteugeld (Artikel 347bis van het strafwetboek). Homoseksuele praktijken worden vervolgd. Het gebruik van applicaties zoals Grindr is verboden. Pogingen tot oplichting of bedreigingen via dit soort applicaties worden regelmatig gerapporteerd.


Fotografie

Neem geen foto's van ordehandhavers, overheidsgebouwen, militaire installaties, luchthavens en bruggen. Vraag eerst toestemming aan de mensen die u wilt fotograferen.


Zeden en gewoonten

Eerbiedig de plaatselijke gewoonten en gebruiken, besteed bijzondere aandacht aan het respecteren van de beleefdheidsregels en neem een ​​zekere terughoudendheid in acht in de publieke uiting van uw overtuigingen.