Reizen naar Kameroen: Reisadvies

Reist u naar Kameroen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Kameroen

Informatie over vervoer in Kameroen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

De wegen zijn vaak in zeer slechte staat, ook in Yaoundé en Douala en in het bijzonder tijdens het regenseizoen wanneer vele verharde pistes onberijdbaar worden.

Op de wegen en pistes vereist ​​het onvoorspelbare gedrag van veel chauffeurs constante aandacht. Het wordt formeel afgeraden 's nachts te rijden vanwege de verkeersonveiligheid. Bij een ernstig verkeersongeval, kan het soms voorzichtiger zijn zich gedeisd te houden binnen in het voertuig en contact op te nemen met het dichtstbijzijnde politiecommissariaat om aangifte te doen van het ongeval. Het is al gebeurd dat buitenlandse chauffeurs in dit soort situaties met geweld bejegend worden door voorbijgangers.


Veiligheid/info luchtvaart

De belangrijkste internationale luchtvaartmaatschappijen die op Douala en Yaoundé vliegen zijn: Brussels Airlines, Air France, Ethiopian Airlines, Turkish Airlines, Royal Air Maroc, Air Côte d’Ivoire, Kenya Airways, Rwandair, Camair-co, Egyptair, Afrijet en de West-Afrikaanse maatschappij Asky.

Wat betreft de interne verbindingen is het aangewezen ter plaatse informatie in te winnen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij dient men rekening te houden met vertragingen. Sommige van die luchtvaartmaatschappijen staan evenwel op een zwarte lijst (volledig of gedeeltelijk vliegverbod in Europa). Kijk na op de site van de Europese Commissie.

 

Veiligheid/info spoor- en busverkeer

Er is een trein van en naar Douala, Yaounde en Ngaoundéré. De dienstverlening op deze trein is tamelijk goed.

Het wordt afgeraden om het openbaar vervoer te nemen bij het vallen van de nacht, de risico's  voor ongevallen zijn dan bijzonder groot. Wanneer men het openbaar vervoer neemt, doet men er goed aan zich te informeren over de aankomsturen zodat men 's nachts niet op de baan is.


Veiligheid/info scheepvaart

Piraterij is een reëel probleem in de gehele golf van Guinea. Europese en Aziatische matrozen werden nog in augustus 2019 ontvoerd op schepen ter hoogte van Douala en in mei 2020 in Equatoriaal Guinea. Pleziervaart wordt afgeraden.