Reizen naar Kazachstan: Reisadvies

Reist u naar Kazachstan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Kazachstan

Informatie over gezondheid en hygiëne in Kazachstan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Gezondheidszorg

Alle reizigers moeten bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

De gezondheidszorg in Kazachstan is niet van westers niveau.

Voordat u op reis gaat, is het essentieel een goede reisverzekering te nemen, met mogelijkheid tot repatriatie.

 

COVID-19

Sinds 8 juni 2022 is het niet meer nodig om een vaccinatiecertificaat tegen COVID-19 of een negatieve PCR-test te tonen om Kazachstan binnen te komen.

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.”

 

Water

U drinkt best geen water van de kraan, tenzij met een filter die regelmatig vervangen wordt. Neem medicijnen mee tegen gastro-enteritis.

 
Vaccinaties en overdraagbare ziektes

Kijk vóór uw vertrek samen met uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde na of u nog vaccinaties moet krijgen. Let zeker op hepatitis A, hepatitis B, polio en tetanus (klem). Ziekten zoals tuberculose zijn nog steeds aanwezig in Kazachstan.

 
Hooggebergte

Reis enkel in/naar het hooggebergte als u gezond bent. Besef ook dat hooggebergte altijd risico’s inhoudt, ook voor gezonde mensen. Contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde als u vragen hebt.