Reizen naar Kazachstan: Reisadvies

Reist u naar Kazachstan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Kazachstan

Informatie over vervoer in Kazachstan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegen

De grenzen met de buurlanden worden soms gesloten, vooral die met Oezbekistan. Gelieve voor uw vertrek contact op te nemen met de Ambassade van Kazachstan in Brussel om te controleren of de grenzen open zijn.

Het autoverkeer is druk in de grote steden. Reizigers moeten voorzichtig rijden en zich aan de rijstijl van de anderen aanpassen.

Euro-98-benzine is soms moeilijk, zo niet onmogelijk te vinden. De tankstations liggen soms ver van elkaar. U kunt uw Belgisch rijbewijs gebruiken tot 60 dagen na uw aankomst in Kazachstan. Na 60 dagen moet u naast uw Belgisch rijbewijs ook een internationaal rijbewijs hebben.

Wegens de weersomstandigheden kunnen, vooral in de winter, sommige wegen of delen van het land ontoegankelijk worden.

Het is veiliger om een officieel taxibedrijf te benaderen. Er zijn meldingen van mishandelingen door valse taxichauffeurs. Zorg ervoor dat de meter aanstaat of dat er een prijs is afgesproken. De YandexGo-app, het lokale equivalent van Uber, wordt veel gebruikt.

 

Vliegen

Door de oorlog in Oekraïne zijn de luchtverbindingen van/naar Europa omgeleid en zijn de reistijden verlengd.

Sommige luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in Kazachstan staan op de zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen van de EU.

 

 

Fietsers

Buiten de grote steden zijn er bijna geen fietspaden, verkeersborden voor fietsers en verlichting. Omdat er zoveel verkeer is, is het nogal gevaarlijk om te fietsen, zeker op de goede wegen tussen grote steden en in de steden zelf.