Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Kenia

Informatie over klimaat en rampen in Kenia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische fenomenen 

De klimatologische omstandigheden variëren sterk van regio tot regio vooral vanwege de hoogteverschillen.

Aan de kust en het Victoriameer: tropisch en vochtig, overvloedige regen (T°: 22°C tot 30°C).

Laagvlakten: zeer warm met weinig regen (T°: 22°C tot 34°C).

Hoogvlakten (Nairobi): gematigd klimaat met koud seizoen (juni-september), kort regenseizoen (oktober-december) en lang regenseizoen (maart-juni). In het algemeen zijn de warmste periodes september-oktober en januari-maart.

Noorden en noordoosten: droge en halfdroge regio.

In Kenia kan hevige regenval voorkomen, met name tijdens de regenseizoenen. Hier kunnen plotse en grote overstromingen uit volgen die van invloed kunnen zijn op uw reismogelijkheden in een bepaald gebied. Het Kenya Meteorological Department publiceert actuele weergegevens voor verschillende regio’s in het land. U kan tevens uw hotel contacteren om meer informatie te bekomen over de actuele weersomstandigheden in het gebied waarnaar u wenst te reizen.


Frequente natuurrampen 

Kenia ligt op een actieve breuklijn, er kunnen zich dus aardschokken voordoen.

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met gezinsleden of naaste vrienden in België. Indien communicatie met het buitenland onmogelijk is, wendt u tot de ambassade of het consulaat van België.