Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Kenia

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Kenia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Terrorisme

Meerdere terroristische aanslagen vonden plaats op Keniaans grondgebied en het risico op nieuwe aanvallen mogelijks gericht tegen westerse belangen blijft hoog. Belgen die in Kenia reizen of wonen wordt aangeraden om een verhoogde waakzaamheid in acht te nemen, zeker in de grote steden als Nairobi en Mombasa, op toeristische plaatsen en aan de kust.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Visum

Visa kunnen niet meer bij aankomst op de luchthaven worden aangevraagd, maar enkel via de eCitizen-website. Wij adviseren om een uitgeprinte versie van uw eVisa bij de hand te hebben tijdens uw reis. Meer informatie vindt u bij ‘Reisdocumenten’.
 

Vaccinatiecertificaat of PCR-test

Sinds 9 mei 2023 is een bewijs van COVID-19 vaccinatie of een negatieve COVID-19 PCR test niet langer vereist bij binnenkomst in Kenia.

Meer info over de Keniaanse toelatingseisen kan u terugvinden op de website van de Kenya Civil Aviation Authority