Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Kenia

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Kenia.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Verkiezingen

Op 9 augustus worden in Kenia verkiezingen georganiseerd. Dit is in het verleden veelal een moment geweest van verhoogde spanningen. Verhoogde waakzaamheid is dus ten stelligste aangeraden.

Voor meer info, zie de rubriek Algemene veiligheid.

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Opgelet: dit zijn de maatregelen voor binnenkomst in Kenia vanuit België bepaald door de Keniaanse autoriteiten. Ga steeds na bij uw luchtvaartmaatschappij of deze bijkomende vereisten stelt, zowel voor vertrek uit Kenia als terugkeer naar België.

 
1. Visum

Visa kunnen niet meer bij aankomst op de luchthaven worden aangevraagd, maar enkel via de eCitizen-website. Wij adviseren om een uitgeprinte versie van uw eVisa bij de hand te hebben tijdens uw reis.
 

2. Verplichte vaccinatiecertificaat

 • Een bewijs van volledige vaccinatie voor COVID-19 vereist voor alle reizigers vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het vaccinatiebewijs moet worden getoond bij binnenkomst in Kenia. Europese vaccinatiecertificaten worden aanvaard. Reizigers moeten hun vaccinatiecertificaat registreren op de website van Global Haven voordat zij aan boord van het vliegtuig gaan.

Uitzonderingen op het verplichte vaccinatiecertificaat

 • Reizigers die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd en dit kunnen aantonen met een bewijs van een erkend arts.
 • Reizigers die herstelden van een COVID-19-infectie in de voorbije 90 dagen en dit kunnen aantonen met een bewijs opgemaakt door een erkend arts.   
 • Reizigers onder de 18 jaar.
   

3. PCR-test

Gevaccineerde reizigers: 

 • Reizigers die uit België komen en volledig gevaccineerd zijn, zijn vrijgesteld van een PCR-test om Kenia binnen te komen.

Niet-gevaccineerde reizigers (voor uitzondering op de verplichting tot vaccinatie, zie punt 2 bovenstaand)

 • Elke niet-gevaccineerde persoon die op Keniaans grondgebied aankomt, moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die 72 uur vóór vertrek is uitgevoerd (behalve voor kinderen jonger dan 5 jaar). Reizigers moeten hun testresultaten registreren voordat zij aan boord van het vliegtuig gaan op de website van Global Haven
 • Elke niet-gevaccineerde reiziger die in Kenia aankomt, zal op eigen kosten aan een antigenentest worden onderworpen (30 USD). Indien een reiziger positief test op COVID-19, moet hij/zij op eigen kosten een PCR-test ondergaan (50 USD) en zal hij/zij in quarantaine worden geplaatst (behalve voor kinderen jonger dan 5 jaar).
   

4. Travelers Health Surveillance formulier

 • Passagiers moeten voor hun aankomst in Kenia het Travelers Health Surveillance-formulier invullen. Na registratie op het platform krijgt u een QR-code die u bij aankomst moet tonen.
 • U zal gevraagd worden gedurende 14 dagen dagelijks over uw gezondheidssituatie te rapporteren via het Jitenge Platform (meer info hier). Indien u symptomen ontwikkelt bij aankomst of tijdens de 14 dagen erna, zal u in quarantaine worden geplaatst.

Landgenoten die zich in Kenia bevinden, worden aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen en de gangbare hygiëne- en andere voorzorgsmaatregelen te respecteren.