Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Kenia

Informatie over vervoer in Kenia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het gebruik van openbaar vervoer (matatus, tuk-tuks, boda-boda’s) wordt afgeraden. Zelf rijden houdt ook risico’s in.

Informeer bij uw reisagentschap over de staat van de vervoersmiddelen waarmee u op uitstap gaat. Wees voorzichtig bij het gebruik van taxi’s en verzeker u van het gebruik van betrouwbare taxibedrijven.

In Kenia wordt er aan de linkerkant van de weg gereden.


Veiligheid / info wegen

 

Ramen en deuren van uw voertuig houdt u best vergrendeld i.v.m. criminaliteit.

Er gebeuren veel verkeersongevallen waar toeristen bij betrokken zijn. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van weggebruikers.

Sommige wegen bevinden zich in zeer slechte staat (o.a. de weg van Kisumu / Turkana).

Vermijd omwille van de bijzonder gevaarlijke verkeerssituatie het gebruik van Mombasa Road, de weg die Nairobi met de kuststad Mombasa verbindt. Voor een verplaatsing tussen Nairobi en Mombasa of tussen de natuurparken is vliegen of gebruik van de trein een alternatief.


Veiligheid / info luchtvaart 


Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) - Nairobi

De terroristische dreiging is reëel, zeker op drukke plaatsen, en luchthavens zijn hier niet van vrijgesteld. Wees waakzaam en informeer u alvorens te vertrekken. Let op uw bagage. Elektronica en waardevolle voorwerpen neemt u best mee in de handbagage.

Wilson Airport - Nairobi

Deze luchthaven wordt hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, met inbegrip van charters. Als je van plan bent om een privévliegtuig te charteren, controleer dan de betrouwbaarheid van de firma en de staat van het vliegtuig.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

De Standard Gauge Railway is een betrouwbare treinverbinding tussen Nairobi en Mombasa. Er is een netwerk van bussen en minibussen maar de veiligheid, vooral die van minibussen en nachtbussen, laat te wensen over.