Reizen naar Kirgizië: Reisadvies

Reist u naar Kirgizië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Kirgizië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Kirgizië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 De gezondheidszorg in de Kirgizische Republiek is niet van westers niveau. U moet een goede reisverzekering nemen, met mogelijkheid tot repatriëring.

 
Water

U drinkt best geen water van de kraan. Neem medicijnen mee tegen gastro-enteritis.

 
Vaccinaties en overdraagbare ziektes

Kijk voor uw vertrek samen met uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde na of u nog vaccinaties moet krijgen. Let zeker op hepatitis A, hepatitis B, polio, tetanus (klem) en difterie. Er is nog veel tuberculose, en soms tyfus en hondsdolheid (rabiës).

 
Hooggebergte

Reis enkel naar het hooggebergte als u gezond bent. Besef ook dat hooggebergte altijd risico’s inhoudt, ook voor gezonde mensen. Contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde als u vragen hebt.