Reizen naar Koeweit: Reisadvies

Reist u naar Koeweit? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Koeweit

Retrieving data. Wait a few seconds and try to cut or copy again.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het klimaat is zeer heet in de zomermaanden (mei tot oktober). Het kwik stijgt dan tot 55°. Gedurende deze periode is het af te raden om zich, langer dan twee achtereen volgende uren aan de zon bloot te stellen. Het is aan te raden om zich in te smeren met een degelijk product, een hoofddeksel en goede zonnebril te dragen en er op te letten regelmatig water te drinken (3 liter per dag in geval van hoge temperaturen).

Er is vrij slechte luchtkwaliteit door vervuiling. Bovendien verhogen geregelde zandstormen en voortdurend verblijf in geacclimatiseerde ruimten het risico op aandoeningen aan de luchtwegen.

Geen frequente natuurrampen of meteorologische problemen te melden.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde Ambassade van België.


Voorzichtigheid tijdens uitstappen in de woestijn

Voor de inwoners van Koeweit zijn uitstappen in de woestijn met 4x4 een geliefkoosde activiteit. Tussen november en april kamperen veel mensen in de woestijn.  Het is echter aan te raden deze uitstappen met minstens drie voertuigen te doen (risico om in het zand vast te blijven) en zo veel mogelijk op de onverharde wegen ofwel in de sporen van andere voertuigen te blijven. Na zware zandstormen of regenval is het niet uitzonderlijk om mijnen en munitie te vinden die nog steeds overblijven van de oorlog 1990-1991. Elk verdacht voorwerp moet absoluut vermeden worden en de plaats waar het gevonden werd moet aangeduid worden. Men kan het noodnummer 112 bellen ofwel de gespecialiseerde dienst contacteren via Tel 2481 6659 of Fax 2483 2796.