Reizen naar Koeweit: Reisadvies

Reist u naar Koeweit? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Koeweit

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Koeweit.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Conflict Midden-Oosten

De recente stijging van de spanningen in het Midden-Oosten zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor de hele regio, inclusief Koeweit. Reizigers worden daarom uitgenodigd om zich zeer regelmatig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de situatie

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus 


Personen die naar Koeweit komen, kunnen ofwel hun visumaanvraag indienen bij de Koeweitse ambassade in Brussel, ofwel een eVisa aanvragen, ofwel hun visum verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Koeweit.

Passagiers hoeven niet langer volledig gevaccineerd te zijn en hebben ook geen PCR-test nodig, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Het dragen van maskers is zowel binnen als buiten optioneel. Personen met symptomen moeten verplicht een masker dragen. Alle openbare plaatsen zijn toegankelijk zonder test of certificaat. Moskeegangers worden aangespoord om zich in de moskeeën aan de eisen van volksgezondheid te houden, bijvoorbeeld door persoonlijke gebedstapijten mee te brengen en mondmaskers te dragen.

Het gebruik van de Shlonik-applicatie wordt beperkt tot het opvolgen van positieve gevallen.

De met COVID-19 geïnfecteerde personen moeten gedurende 5 dagen vanaf de datum van infectie in thuisquarantaine blijven en zich verplichten tot het dragen van een masker in het openbaar voor de duur van 5 dagen na het voltooien van de quarantaine.

Voor wat betreft personen die in contact zijn gekomen met positieve gevallen:

  • Een quarantaineperiode is niet langer vereist, ongeacht de vaccinatie- of herstelstatus van de personen.
  • Personen zijn verplicht om een masker te dragen voor een duur van 14 dagen.
  • Als een persoon symptomen heeft binnen de 14 dagen na de laatste datum van contact met een positief geval, moet zij een PCR-test laten uitvoeren.