Reizen naar Koeweit: Reisadvies

Reist u naar Koeweit? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Koeweit

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Koeweit.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus 


Personen die naar Koeweit komen, kunnen ofwel hun visumaanvraag indienen bij de Koeweitse ambassade in Brussel, ofwel een eVisa aanvragen, ofwel hun visum verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Koeweit.

Passagiers hoeven niet langer volledig gevaccineerd te zijn en hebben ook geen PCR-test nodig, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Het dragen van maskers is zowel binnen als buiten optioneel. Personen met symptomen moeten verplicht een masker dragen. Alle openbare plaatsen zijn toegankelijk zonder test of certificaat. Moskeegangers worden aangespoord om zich in de moskeeën aan de eisen van volksgezondheid te houden, bijvoorbeeld door persoonlijke gebedstapijten mee te brengen en mondmaskers te dragen.

Het gebruik van de Shlonik-applicatie wordt beperkt tot het opvolgen van positieve gevallen.

De met COVID-19 geïnfecteerde personen moeten gedurende 5 dagen vanaf de datum van infectie in thuisquarantaine blijven en zich verplichten tot het dragen van een masker in het openbaar voor de duur van 5 dagen na het voltooien van de quarantaine.

Voor wat betreft personen die in contact zijn gekomen met positieve gevallen:

  • Een quarantaineperiode is niet langer vereist, ongeacht de vaccinatie- of herstelstatus van de personen.
  • Personen zijn verplicht om een masker te dragen voor een duur van 14 dagen.
  • Als een persoon symptomen heeft binnen de 14 dagen na de laatste datum van contact met een positief geval, moet zij een PCR-test laten uitvoeren.

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op Travellers Online registreren.

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden.