Reizen naar Koeweit: Reisadvies

Reist u naar Koeweit? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Koeweit

Informatie over de lokale wetgeving in Koeweit.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reizigers worden erop gewezen de lokale tradities en gebruiken te respecteren. De islamitische wetgeving die geldt in Koeweit en het niet respecteren van de lokale wet kunnen zware consequenties hebben.


Alcohol en drugs

Er staat een streng verbod op het invoeren en/of de consumptie van alcohol en andere drugs. Drugshandel kan de doodstraf tot gevolg hebben.


Zeden en gewoonten

Het is vrouwen toegestaan auto te rijden. Er bestaan bepaalde beperkingen met betrekking tot het contact tussen mannen en vrouwen. Op bepaalde plaatsen zoals zwembaden, attractieparken, scholen en universiteiten is een scheiding van toepassing. Uitdagende kledij uit den boze.

Ongehuwd samenwonen is bij wet verboden. Ongehuwde expats ondervinden grote moeilijkheden om een verblijfsvergunning te bekomen.

Godslastering tegen de Islam wordt zwaar gestraft door de wet.


Seksualiteit

Prostitutie en homoseksualiteit zijn verboden en strafbaar, alsook het invoeren en/of het bezit van pornografisch materiaal.


Fotografie

Het is verboden om strategische complexen waaronder de luchthaven, militaire installaties, ministeriële gebouwen en olieraffinaderijen te fotograferen. Fotograferen in de talrijke winkelcentra wordt ook niet toegestaan.


Varia

Consumptie en/of invoeren van varkensvlees is strafbaar. Dronkenschap achter het stuur wordt bestraft met gevangenisstraf of zelfs uitzetting.