-
Nog steeds geldig op
-
Laatst bijgewerkt op
Documenten
Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.
Visum
Een visum is verplicht.
Personen die naar Koeweit komen, kunnen een visum aanvragen bij de Koeweitse ambassade in Brussel, een eVisa (zie hieronder) of een visum bij aankomst op de luchthaven van Koeweit aanvragen.
Sommige luchtvaartmaatschappijen zouden een visum eisen voor vertrek. Gelieve dit op voorhand na te vragen bij de luchtvaartmaatschappij om ongemakken te voorkomen.
Vanwege onjuiste internetadressen die leiden tot ernstig financieel misbruik met betrekking tot de kosten van het Koeweitse visum, wil de Belgische ambassade in Koeweit onze burgers waarschuwen.
Op dit moment is het enige adres voor het elektronische visum voor Koeweit het volgende:
https://evisa.moi.gov.kw/evisa/home_e.do
Het aanvragen van een toeristenvisum voor Koeweit gebeurt op deze ene officiële Koeweitse website. Om een aanvraag in te dienen moet de aanvrager beschikken over een paspoort dat ten minste zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Koeweit. Dit visum geeft recht op een inreis in Koeweit binnen een maand na de datum van afgifte. De administratiekosten (3 KWD +/- 10 €) moeten per creditcard worden betaald. De bevestiging van de aanvraag wordt per e-mail ontvangen.
Rijbewijs
Het is noodzakelijk dat men zich van een internationaal rijbewijs voorziet indien men met een toeristenvisum in het land verblijft, met name maximum 3 maanden.
Betaalmiddelen
Cash (Koeweitse dinar), kredietkaarten, reischeques. De munteenheid in Saoedi-Arabië is de Rial, gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).
Reisverzekering
Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk. Een hospitalisatieverzekering is aangeraden, want de hospitalisatiekosten zijn heel hoog.
Mobiele telefoon en communicatiemiddelen
Het mobiele telefoonnetwerk functioneert goed. Er is dekking over het gehele land. Om het gemakkelijk te maken en hoge rekeningen te vermijden is het interessant om in een van de vele phone shops een lokale SIM-kaart te kopen met een oplaadbaar abonnement. De communicatie via Internet verloopt niet altijd optimaal.
Er is roaming met België.
Consulaire bijstand
In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringsagent). Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.
Bipatride Belgo-Koeweit dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden.
Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.