Reizen naar Koeweit: Reisadvies

Reist u naar Koeweit? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Koeweit

Informatie over vervoer in Koeweit
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegennet

De staat van het wegennet is uitstekend maar de routeaanduidingen zijn niet zo goed. De meerderheid van de borden is in het Engels en Arabisch maar zijn veelal slecht gepositioneerd. De rijstijl van de lokale bevolking is gevaarlijk en er zijn frequent dodelijke verkeersongelukken. Door afwezigheid van fietspaden raden wij af om zich per fiets te verplaatsen.


Veiligheid / info luchtvaartverkeer

Het luchtverkeer vormt geen enkel probleem. Het internationale vliegveld van Koeweit is modern en goed georganiseerd. De nationale luchtvaartmaatschappij, Kuwait Airways beschikt over een moderne vloot vliegtuigen voor lange en korte afstanden. (bestemmingen, Londen, Parijs, Frankfurt). Het lokale privébedrijf, Jazeera Airways (low cost) voorziet in de vraag naar de bestemmingen in de Golfregio en het subcontinent India. De grote Europese luchtvaartmaatschappijen verzorgen de lange afstand verbindingen met Koeweit (British Airways, KLM, Lufthansa, Olympic Airways en Turkish Airways). Relevante informatie betreffende de vluchten, kunt u vinden op de site www.Kuwait-airport.com.kw


Veiligheid / info scheepvaart

Er zijn geen scheepvaart lijndiensten voor passagiers, behalve de ferry die pendelt naar het eiland Failaka (45 minuten varen). Het vertrekpunt en de reservering is gesitueerd bij het Marina Crescent (Arabian Gulf Street, Salmiya). Vraag ter plaatse naar de dienstregeling.


Veiligheid / info openbaar vervoer

Het openbaar busvervoer is niet erg goed georganiseerd en tamelijk langzaam. De dienstregeling en de bushaltes zijn niet duidelijk aangegeven. Wij adviseren zich te verplaatsen per taxi, in groten getale aanwezig en aanvaardbaar geprijsd.