Reizen naar Kosovo: Reisadvies

Reist u naar Kosovo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Kosovo

Informatie over klimaat en rampen in Kosovo
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Kosovo kent een uitgesproken continentaal klimaat met strenge winters (tot -15°C) en hete zomers (30 à 35°C). Ook het temperatuurverschil tussen dag en nacht is aanzienlijk. In de winter komt er regelmatig sneeuw en vorst voor, in de periode van november tot maart. Er zijn ook regelmatige maar korte regenbuien. De zomers zijn vaak kurkdroog met een aanzienlijk risico op bos- en heidebranden.

Natuurrampen

De Balkan bevindt zich in een zone van subductie. Kosovo kent jaarlijks enkele, zeer lichte aardschokken. Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade (en/ of consulaat) van België of van de EU.