Reizen naar Kroatië: Reisadvies

Reist u naar Kroatië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Kroatië

Informatie over de algemene veiligheid in Kroatië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn geen specifieke veiligheidsrisico’s, maar u dient de instructies van de lokale autoriteiten na te leven en aandachtig de weergegeven informatie en aanbevelingen op te volgen.

Mijnen

De aanwezigheid van anti-persoonslandmijnen en van niet geactiveerde munitie in een aantal streken in het binnenland blijft een gevaar vormen. Aan wandelaars wordt aanbevolen om op de wegen en paden te blijven en niet te wandelen in velden, grachten of bermen waar waarschuwingsborden de aanwezigheid van mijnen signaleren. Verdere informatie hierover kan u terugvinden bij de lokale autoriteiten.  U kunt ook de website van het Croatian Mine Center raadplegen en de applicatie Minefields.info downloaden.

Gevaarlijke dieren

In sommige nationale parken en  bergachtige gebieden zijn beren, wolven, adders en schorpioenen aanwezig.

Criminaliteit 

Het niveau van criminaliteit in Kroatië is eerder laag.

Zakkenrollers zijn hoofdzakelijk aanwezig in de toeristische steden (diefstal van documenten, handtassen, enz.) en het is daarom noodzakelijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen  te nemen. Het is aangeraden om vóór het vertrek fotokopieën (op papier of elektronisch) van alle geldige identiteitsdocumenten mee te nemen, zodat de aangifte van diefstal (of verlies) bij de politie vlot kan verlopen.