Reizen naar Kroatië: Reisadvies

Reist u naar Kroatië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Kroatië

Informatie over klimaat en rampen in Kroatië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De hevige "Bura” wind (noordoostenwind, van het land naar de zee) kan ferryverkeer over het water verstoren en voor problemen zorgen bij het opstijgen en landen van vliegtuigen aan de kuststeden. Ook het wegverkeer kan door dit fenomeen worden verstoord (snelheidsbeperkingen en sommige wegdelen kunnen worden afgesloten).

Tijdens de winterperiode kan zware sneeuwval in het bergachtige gedeelte van Lika en Gorski Kotar het reizen bemoeilijken (sneeuwkettingen zijn verplicht, zelfs met winterbanden).

Het noodnummer is 112.

Natuurampen 

Natuurrampen komen zelden voor.

Het land is wel onderhevig aan aardbevingen van kleine omvang en bosbranden in het centrale en zuidelijke deel van de kust komen relatief vaak voor tijdens de zomer.

Indien er zich een ramp voordoet, dient u de instructies van de lokale autoriteiten na te leven en de media-informatie op te volgen. Reizigers worden uitgenodigd om contact op te nemen met hun familie of vrienden in België om hen gerust te stellen.