Reizen naar Lesotho: Reisadvies

Reist u naar Lesotho? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Lesotho

Informatie over klimaat en rampen in Lesotho.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Lesotho is een bergachtig land. In de bergen kunnen de weersomstandigheden snel veranderen. Reizigers wordt aangeraden warme kleding mee te nemen, met name in de wintermaanden (juni tot oktober), wanneer er aanzienlijke sneeuwval kan voorkomen en de temperaturen tot onder 0°C kunnen dalen, zelfs op de vlakten.

Tijdens de lokale zomermaanden kan het tot hevige storm en onweer komen. Elk jaar vallen daarbij slachtoffers. Wees op de hoogte van de plaatselijke weersvoorspellingen en houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis.


Frequente natuurrampen

De bergpassen kunnen wegens sneeuwval gesloten worden in de winter (juni tot oktober).

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België (in Johannesburg).