Reizen naar Lesotho: Reisadvies

Reist u naar Lesotho? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Lesotho

Praktische info over reizen in Lesotho.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.


Rijbewijs

Een Internationaal rijbewijs is aangeraden en maximum drie maanden geldig.


Betaalmiddelen

De lokale munt is de maloti. De Zuid-Afrikaanse Rand wordt aanvaard, net als de meeste kredietkaarten. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).


Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Wij raden u aan de algemene raadgevingen aandachtig door te nemen. 


Gsm en communicatiefaciliteiten

Gsm-verkeer functioneert, doch op sommige plaatsen in het binnenland is er geen netwerk beschikbaar.

 

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatriden Belgo-Lesotho dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

In geval van ernstige problemen, kunnen de reizigers beroep doen op de consulaire diensten van de Ambassade van België in Pretoria. Het is aangeraden de contactgegevens van het Consulaat en de Ambassade steeds bij de hand te houden zodat men er gebruik van kan maken in het geval van verlies van reisdocumenten of een ander probleem.

U vindt deze gegevens terug op de pagina
Ambassades en consulaten.
 
Eventuele slachtoffers van diefstal moeten bij de lokale politie een klacht neerleggen en een verklaring van de diefstal aanvragen, ten einde nieuwe reisdocumenten te verkrijgen of een aanvraag tot compensatie in te dienen bij de verzekering.