Reizen naar Lesotho: Reisadvies

Reist u naar Lesotho? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Lesotho

Informatie over vervoer in Lesotho.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De wegen tussen de grote steden zijn doorgaans goed onderhouden. De niet geasfalteerde secundaire wegen zijn echter slecht onderhouden.

’s Nachts rijden wordt afgeraden, vooral in landelijke streken. Daar maken rondzwervend vee en wilde dieren de wegen onveilig.

Indien u betrokken raakt bij een verkeersongeval is het raadzaam om onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde politiebureau te rijden omdat het soms tot een volkstoeloop komt. Bovendien zijn de plaatselijke hulpdiensten (ziekenwagens, brandweer, politie) niet altijd even betrouwbaar.

De lokale minibus-taxi’s worden niet goed onderhouden en zijn vaak niet verzekerd. De taxichauffeurs respecteren de verkeersregels niet. Indien men een auto huurt, is het aangewezen een 4x4-voertuig te kiezen, zelfs al ligt de huurprijs hoger. Een internationaal rijbewijs is verplicht om een auto te huren. Om Zuid-Afrika met een gehuurde auto binnen te rijden, dient u in bezit te zijn van een toelatingsbrief van het verhuurbedrijf.
 
Het is aangewezen niet te stoppen op afgelegen of geïsoleerde parkeerterreinen die een panoramisch uitzicht bieden. Meerdere toeristen werden daar het slachtoffer van geweldplegingen en diefstallen.


Veiligheid / info luchtvaart

De EU heeft een lijst van luchtvaartmaatschappijen gepubliceerd die wegens technische mankementen aan een vliegverbod onderworpen zijn. U vindt deze op deze website.

Vluchten naar Lesotho passeren via Johannesburg (Zuid-Afrika).


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer is zo goed als onbestaande en er bestaan weinig betrouwbare taximaatschappijen. Daarom is het beter een voertuig te huren.