Reizen naar Letland: Reisadvies

Reist u naar Letland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Letland

Informatie over de algemene veiligheid in Letland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Letland.

In Riga werd een speciale politiedienst opgericht voor toeristen. Deze politie patrouilleert in de Oude Stad en op andere drukke toeristische punten. De meeste agenten van deze politiedienst spreken Engels. De dienst kan via telefoon gecontacteerd worden op het nummer (+371) 67181818 of 110.


Criminaliteit

Er is niet meer criminaliteit in Riga dan in elk andere gemiddelde Europese metropool. In de toeristische delen van de Oude Stad en in de buurt van het Centraal Station en de Centrale Markt is het oppassen voor zakkenrollers.

Om te vermijden het slachtoffer te worden van kleine criminelen, zoals zakkenrollers en oplichters, dienen volgende aanbevelingen in acht te worden genomen, vooral ’s nachts in de centrale straten van de Oude Stad:

  • Houd persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed in het oog.
  • Draag geen dure sieraden en loop niet rond met grote hoeveelheden contant geld op zak;
  • Wees voorzichtig wanneer u op straat wordt aangesproken.


Het nachtleven van de Oude Stad trekt veel buitenlandse feestvierders aan, die zich in de late uurtjes vaak onaangepast gedragen. De Letse politie treedt streng op tegen zulk gedrag. Deze feestvierders zijn ook de doelgroep van kleine criminaliteit.