Reizen naar Letland: Reisadvies

Reist u naar Letland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Letland

Informatie over gezondheid en hygiëne in Letland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

Nuttige website:COVID19 (in het Engels)

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Het is absoluut noodzakelijk dat u uw Europese Ziekteverzekeringkaart meeneemt. Als u deze kaart niet kan voorleggen, zal u alle kosten ter plaatse onmiddellijk cash moeten betalen.

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen.

Om de hulpdiensten te bereiken belt u 113.

 
Veiligheid water en voedsel

Het kraantjeswater is over het algemeen drinkbaar in Riga en de andere Letse steden.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Tussen april en oktober komen er in de bossen veel teken voor. Bij beten bestaat de kans op besmetting met tekenencefalitis en de ziekte van Lyme.

Let op wanneer u amber zoekt op het strand. Op sommige plaatsen langs de kustlijn (vooral in de buurt van Liepaja) kunnen brokjes napalm gevonden worden, die heel goed lijken op amber, maar zodra ze uitdrogen in brand schieten. Over het algemeen staan er waarschuwingsborden langs de betrokken stukken strand.

Aids, hepatitis B en C

Het is aangeraden om de gewoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen.