Reizen naar Letland: Reisadvies

Reist u naar Letland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Letland

Praktische info over reizen in Letland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.
Letland maakt deel uit van de Schengenruimte. Om naar Letland te reizen heeft u enkel uw Belgische identiteitskaart nodig.

 
Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is geldig.

 
Betaalmiddelen

De lokale munteenheid is de Euro.

Er is een breed netwerk aan ATM waar u geld kunt afhalen met uw kredietkaart of met uw Belgische bankkaart, indien deze voorzien is van de functie Maestro of Cirrus (raadpleeg uw Belgische bank).


Het is raadzaam eerst de prijskaart te raadplegen vooraleer te bestellen en vervolgens een gedetailleerde rekening te vragen vooraleer het juiste bedrag te betalen. Het is ook wenselijk elke bestelling onmiddellijk te betalen veeleer dan een globale rekening af te wachten op het einde van de nacht.

 
Reisverzekering

Ga na of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is aangeraden.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Er zijn verschillende gsm-providers in Letland. Op het platteland is het bereik soms minder goed tot afwezig.

 
Consulaire bijstand

De Ambassade van België in Stockholm is bevoegd voor Letland.

 
Links

Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren of met de eigen wagen, verzekeringen, gezondheidsraad, douaneformaliteiten, reisbureaus e.d. kan u terugvinden in Reis Wijs.

Voor meer algemene en toeristische informatie over Letland kan u op volgende websites terecht: