Reizen naar Letland: Reisadvies

Reist u naar Letland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Letland

Informatie over vervoer in Letland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De belangrijkste verkeersassen zijn goed onderhouden, maar de secundaire wegen zijn vaak in slechte staat en niet geasfalteerd. Voorzichtigheid is geboden bij verplaatsingen, het aantal verkeersdoden ligt hoog.

Rijden met de lichten aan is het gehele jaar door verplicht. Verder moet er in elke wagen een gevarendriehoek, een brandblusapparaat en een reisapotheek aanwezig zijn.

In de winterperiode zijn extra maatregelen noodzakelijk: sneeuwbanden zijn verplicht tussen 1 december en 1 april, het is ook aan te raden antivriesmiddel en eventueel een sneeuwschop in de wagen te hebben.

De "groene kaart" is erkend in Letland.

Opgelet: Hoewel de procedure vaststelling door minnelijke schikking na een verkeersongeval in theorie bestaat, is de tussenkomst van de politie in de praktijk bijna altijd vereist. Verplaats uw voertuig niet zolang de politie daarvoor geen toestemming gegeven heeft, tenzij u hierdoor iemand in gevaar brengt. U kunt de hulpdiensten contacteren op het nummer 112 vanaf uw gsm. Vanaf een vaste telefoon belt u 01 voor de pompiers, 02 voor de politie en 03 voor een ambulance.

 
Veiligheid / info luchtvaart

Rechtstreekse vluchten worden aangeboden tussen België en Letland:
Tussen Riga en Brussel: door Air Baltic / SN Brussels Airlines
Tussen Riga en Brussels South (Charleroi): door Ryanair

Air Baltic biedt ook binnenlandse vluchten aan.
Informatie over uw rechten bij langdurige vertragingen of annuleringen vindt u op de website van de Europese Commissie

 
Veiligheid / info scheepvaart

Vanuit Riga en Ventspils zijn er ferrymaatschappijen die een verbinding verzekeren met Zweden of Duitsland.

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het spoornet strekt niet tot alle uithoeken van het land, maar is goedkoop (Letse spoorwegen: http://sirius.ldz.lv/sari/?lngg=en). Alle steden kunnen bereikt worden per bus.