Reizen naar Libanon: Reisadvies

Reist u naar Libanon? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Libanon

Informatie over vervoer in Libanon.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het verkeer is druk en chaotisch. Het is gevaarlijk door de talrijke overtredingen van de Libanese chauffeurs. Het wegennet laat te wensen over, vooral de secundaire wegen zijn beschadigd. Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht.

Rijbewijs

Een internationaal of Libanees rijbewijs is verplicht om een gemotoriseerd voertuig te besturen in Libanon.

Voertuig

De invoer van een personenwagen met dieselmotor is verboden. Wat de verzekering betreft, is het aangewezen voor vertrek aan de verzekeringsmaatschappij de contactgegevens te vragen van hun correspondent in Libanon. Indien de wagen geregistreerd is buiten Libanon moet de verzekering ook Libanon dekken. Bij ongeval is het beter ter plaatse te blijven en een deskundige van de verzekeringsmaatschappij te contacteren.


Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn geen commerciële binnenlandse vluchten in Libanon.
Luchthaven van Beiroet: www.beirutairport.gov.lb - tel.: + 961 1 628.000.


Veiligheid / info scheepvaart

Libanon beschikt over verschillende havens waarvan de haven van Beiroet de belangrijkste is. Er is geen binnenscheepvaart.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Er is geen personenvervoer per trein in Libanon. Wel is er een netwerk van bussen en taxi's dat het hele land beslaat. Taxi's zijn te herkennen aan een rode nummerplaten of witte nummerplaten met een rode rand. Het bus- en taxistation bevindt zich in de nabijheid van de haven van Beiroet.