Reizen naar Liberia: Reisadvies

Reist u naar Liberia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Liberia

Laatste updates en informatie in Liberia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

GEZONDHEID EN HYGIËNE

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Passagiers die naar Liberia reizen zijn nu vrijgesteld van een PCR-test, ongeacht hun vaccinatiestatus. Er is ook geen vereiste voor een PCR-test om het land te verlaten, tenzij het land van bestemming dat vereist. 

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.”

Voor reizigers blijft het van essentieel belang de gezondheidssituatie en de evolutie van de door de autoriteiten genomen maatregelen dagelijks te volgen.

 

 

Veiligheid

Sinds 2012 is de veiligheidssituatie aanzienlijk verbeterd in Liberia. Het blijft absoluut noodzakelijk om uiterst voorzichtig te zijn wanneer men zich naar dit land begeeft. Aangezien de veiligheidssituatie daar onstabiel blijft, is het niet raadzaam, tenzij er dwingende redenen zijn om de grensgebieden met Sierra Leone en Ivoorkust te bezoeken.