Reizen naar Liberia: Reisadvies

Reist u naar Liberia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Liberia

Informatie over de lokale wetgeving in Liberia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

Hoewel het gebruik en het bezit van drugs illegaal zijn en drugshandel zwaar bestraft wordt, bestaat er in Liberia toch een omvangrijke drugssmokkel.

Seksualiteit

Een Belg die zich in het buitenland schuldig maakt aan seksuele delicten die strafbaar zijn in België, stelt zich bloot aan vervolging in ons land.

Pornografie is door de wet verboden. Op openlijke uitingen van homoseksualiteit staan er straffen.

Vrouwelijke genitale verminking (VGV)

In Liberia is de vrouwelijke genitale verminking (VGV) sterk aanwezig (meer dan 50%). VGV veroorzaakt fysische en psychologische complicaties die zware gevolgen hebben voor de betrokken jonge meisjes en vrouwen. VGV is verboden in België. Elke persoon die een minderjarige op een dergelijke manier verminkt, of die de praktijk ervan vergemakkelijkt of aanmoedigt, loopt het risico op vervolging wanneer die persoon zich op Belgisch grondgebied zal bevinden, zelfs indien de verminking in het buitenland is verricht.

Fotografie

Het fotograferen van openbare gebouwen en plaatsen is verboden zonder toelating van de plaatselijke autoriteiten. Het is verboden militaire installaties of vliegvelden te fotograferen. Overigens is het aan te bevelen om steeds op voorhand toestemming te vragen aan de persoon die men wilt fotograferen of filmen.

Zeden en gewoonten

Traditionele Afrikaanse praktijken komen nog vaak voor. De traditionele chefs hebben nog een grote invloed. Om incidenten te vermijden is het best inlichtingen in te winnen bij de lokale bevolking.

Varia

Enkel houders van een exportlicentie kunnen handel drijven in diamanten.