Reizen naar Liberia: Reisadvies

Reist u naar Liberia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Liberia

Informatie over vervoer in Liberia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Een binnenlandse reis mag slechts gebeuren als deze absoluut nodig is en zal met grote voorzichtigheid voorbereid moeten worden. Het is aangewezen om met meer dan één voertuig te reizen. Het wegennet in het algemeen bevindt zich in slechte staat, is vaak niet geasfalteerd en is onberijdbaar in het regenseizoen. De lokale rijstijl is onvoorspelbaar en in het algemeen gevaarlijk. Het is dus aangeraden een wagen te huren met een lokale chauffeur. Buiten Monrovia moet er ook rekening gehouden worden met een zeer beperkt aanbod aan hotelkamers.

De grenszone met Ivoorkust, waar gewapende bendes gesignaleerd zijn, moet vermeden worden. De grensposten kunnen te allen tijde gesloten worden en het oversteken kan voorbehouden zijn aan konvooien onder militaire escorte.

Veiligheid / info luchtvaart

De internationale luchthaven Roberts (RIA) is 56 km verwijderd van Monrovia. Reizigers worden verzocht om voor het vertrek hun plaatselijk vervoer te regelen. Brussels Airlines vliegt 4 maal per week naar Monrovia. De Europese Unie heeft een lijst gepubliceerd van maatschappijen die niet binnen de EU mogen vliegen.

Veiligheid/info scheepvaart

Heel wat grote schepen en tankers varen onder Liberiaanse vlag. Ze worden geregistreerd via het speciaal Maritiem Bureau voor Liberia dat vanuit Virginia, USA, opereert.

In werkelijkheid zijn er weinig schepen en boten in Liberia. Vooraleer aan boord te stappen, is het sterk aangeraden hun veiligheidssystemen grondig te onderzoeken.

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Treinverkeer is onbestaande in Liberia. Openbaar vervoer is niet betrouwbaar, noch veilig. De kans op diefstal of op een overval is groot. Het wagenpark is in zeer slechte staat.