Reizen naar Libië: Reisadvies

Reist u naar Libië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Libië

Informatie over de algemene veiligheid in Libië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Het is momenteel ten zeerste afgeraden naar Libië te reizen. We raden alle Belgen die zich in Libië bevinden tot nader order aan om het land te verlaten.

Veiligheid

Het is momenteel formeel afgeraden naar Libië te reizen, omwille van het constante risico op instabiliteit en geweld. De daadwerkelijke controle van de publieke autoriteiten over het gebied is zeer variabel. De veiligheidssituatie in het hele land blijft zeer onvoorspelbaar en gevaarlijk. Er is een hoog risico op confrontaties tussen gewapende groepen, aanslagen en ontvoeringen door terroristen of criminelen.


Criminaliteit

Er is een groot risico op gewapende overvallen, ontvoeringen en carjacking in het hele land.

Reizigers dienen het volgende in acht te nemen:

  • Draag zorg voor uw geld, bankkaarten, vliegtuigtickets en paspoort. Bewaar deze documenten bij voorkeur in een kluis in het hotel en neem een kopie mee.
  • Leg bij verlies of diefstal van uw documenten onmiddellijk een verklaring af bij de politie. Blokkeer uw documenten (identiteitskaart, paspoort of verblijfstitel met chip) via DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123 of +32 2 488 2123.