Reizen naar Libië: Reisadvies

Reist u naar Libië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Libië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Libië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico’s voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico’s en u zich erop kunt voorbereiden.

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen. Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnen te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid, en vermijd drukke plaatsen.

 

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische infrastructuur en zorgen staan absoluut niet op hetzelfde niveau als in België en hebben zwaar geleden onder het geweld en de instabiliteit van de laatste jaren. De beste zorgen worden verstrekt door privé-instellingen zoals St-James Clinic, Libyan British Medical Center en de Oil Clinic. Een degelijke reisapotheek is aangewezen.

 

Veiligheid water en voedsel

Waakzaamheid is geboden. Drink alleen water uit flessen en vermijd ongekookt voedsel.

 

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 

Bijzondere gezondheidsrisico's

Reizigersdiarree

Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Om diarree te behandelen is het van groot belang om uitdroging te voorkomen of te behandelen. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar. Men vermijdt best de antidiarreemiddelen die in lokale apotheken verkocht worden, en die meestal ondoeltreffend of zelfs gevaarlijk zijn.

Hondsdolheid

Hondsdolheid komt voor in Libië. Wanneer een mogelijks besmet dier u heeft gebeten of gekrabd, moet u maatregelen nemen. Was de wonde grondig met zeep en ga zo snel als mogelijk naar een vaccinatiecentrum.