Reizen naar Libië: Reisadvies

Reist u naar Libië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Libië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Libië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico’s voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico’s en u zich erop kunt voorbereiden.

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische infrastructuur en zorgen staan absoluut niet op hetzelfde niveau als in België en hebben zwaar geleden onder het geweld en de instabiliteit van de laatste jaren. De beste zorgen worden verstrekt door privé-instellingen zoals St-James Clinic, Libyan British Medical Center, Oil Clinic. Een degelijke reisapotheek is aangewezen.

Veiligheid water en voedsel

Waakzaamheid is geboden. Drink alleen water uit flessen en vermijd ongekookt voedsel.

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

Bijzondere gezondheidsrisico's

Reizigersdiarree

Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Om diarree te behandelen is het van groot belang om uitdroging te voorkomen of te behandelen. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar. Men vermijdt best de antidiarreemiddelen die in lokale apotheken verkocht worden, en die meestal ondoeltreffend of zelfs gevaarlijk zijn.

Hondsdolheid

Hondsdolheid komt voor in Libië. Wanneer een mogelijks besmet dier u heeft gebeten of gekrabd, moet u maatregelen nemen. Was de wonde grondig met zeep en ga zo snel als mogelijk naar een vaccinatiecentrum.