Reizen naar Liechtenstein: Reisadvies

Reist u naar Liechtenstein? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Liechtenstein

Informatie over vervoer in Liechtenstein
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Als u met de auto door Europa reist, vergeet niet dat de verkeersregels per land verschillen. Uw Belgisch rijbewijs is een Europees rijbewijs en is als zodanig geldig op het hele grondgebied van de Europese Economische Ruimte: de landen van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

In Liechtenstein wordt geen tol geheven, aangezien er geen snelweg is. U moet echter door Zwitserland of Oostenrijk reizen om toegang te krijgen tot het land en in deze landen is een vignet vereist.

Winterbanden

Het wordt sterk aangeraden winterbanden te gebruiken op het ogenblik dat de weersomstandigheden dit vereisen. Bij sterke sneeuwval in de bergen zijn sneeuwkettingen verplicht waar verkeersborden dit aanduiden.

Verzekering

Een autoverzekering is verplicht. Het is aan te raden een zeer goede verzekerings- en of bijstandspolis af te sluiten.

Snelheidsbeperkingen en boetes

Voor gewone voertuigen is de snelheid beperkt tot 50 km/u in de bebouwde kom en 80 km/u buiten de bebouwde kom. Het rijbewijs kan worden ingetrokken vanaf een te hoge snelheidsovertreding. Andere beperkingen kunnen lokaal worden aangegeven. Ze moeten strikt worden nageleefd. Radarcontroles zijn frequent en streng. De boetes zijn heel hoog.

Het is 24h/24h verplicht om met de lichten aan te rijden.

Meer informatie over verkeer en verkeersregels vindt u hier.

Caravans en kampeerwagens

Wat caravans en kampeerwagens betreft is het aangeraden enkel te parkeren op de door de lokale autoriteiten voorziene plaatsen. Of het nu met een tent of een kampeerwagen is: wild kamperen is in Liechtenstein alleen onder zeer specifieke voorwaarden en op individuele plaatsen toegestaan.

Het toegelaten trekgewicht van het voertuig moet op het inschrijvingsbewijs van het voertuig vermeld staan.

Veiligheid/info luchtvaart

Liechtenstein beschikt niet over een luchthaven. De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn St. Gallen-Altenrhein International Airport in Zwitserland en Friedrichshafen Airport in Duitsland. De dichtstbijzijnde grote internationale luchthaven is de luchthaven van Zürich in Zwitserland, die met de trein vanuit Buchs en Sargans kan worden bereikt.

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer rijdt door het hele land. Veiligheid en stiptheid zijn gegarandeerd. U vindt meer info hier.

Varia

Meer gedetailleerde en geactualiseerde inlichtingen kan u vinden op de toerismewebsite van Liechtenstein.