Reizen naar Luxemburg: Reisadvies

Reist u naar Luxemburg? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Luxemburg

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Luxemburg.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 


De laatste officiële Luxemburgse richtlijnen inzake COVID-19 zijn te vinden op https://covid19.public.lu/en

Momenteel zijn de volgende maatregelen van kracht. Reizigers worden verzocht de officiële sites te blijven raadplegen; wijzigingen op korte termijn, die nog niet verwerkt zijn in dit reisadvies, zijn mogelijk.


Algemeen:

Alle verplaatsingen op het grondgebied van Luxemburg zijn toegelaten.

Alle reizigers kunnen Luxemburg onbeperkt binnenreizen.

Reizigers: sinds 22 oktober 2022 zijn de laatste aanvullende gezondheidsmaatregelen voor alle vliegreizen naar het Groothertogdom ingetrokken. Zo zijn personen ouder dan 12 jaar en 2 maanden die gemachtigd zijn om Luxemburg binnen te komen, bij het aan boord gaan niet langer verplicht een vaccinatiebewijs, een herstelcertificaat of de negatieve uitslag van een covid-test te overleggen.

In ziekenhuizen blijft het dragen van een mondkapje echter verplicht.

Het is niet langer nodig dat de reiziger een document invult met betrekking tot COVID-19 en er zijn geen vertrekvoorwaarden meer: ​​zie dezelfde website.

Voor bijkomende informatie : https://guichet.public.lu/fr/citoyens/immigration/moins-3-mois/ressortissant-tiers/sejour.html