Reizen naar Madagaskar: Reisadvies

Reist u naar Madagaskar? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Madagaskar

Informatie over vervoer in Madagaskar
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

In Madagaskar is het dragen van veiligheidsgordels verplicht.

De hoofdwegen (Tananarivo/Tamatave; Tananarivo/Majunga; Tananarivo/Fianarantsoa/Tuléar) zijn van degelijke kwaliteit. De staat van de RN2
is erg slecht op het 110 km lange traject tussen Antananarivo en Moramanga. De weg tussen Tananarivo (Antananarivo) en Tamatave (Toamasina) is gevaarlijk wegens het druk vrachtwagenverkeer. Andere wegen zijn vaak ondermaats.

Het is raadzaam vóór het vertrek inlichtingen in te winnen over de toestand van de wegen. Bepaalde wegen kunnen onberijdbaar zijn tijdens het regenseizoen van december tot april of kunnen zwaar beschadigd zijn door de wervelstormen. Ingeval van een zwaar ongeval wordt u aangeraden zich zo snel mogelijk naar het dichtst bijgelegen politiekantoor te begeven.

 
Veiligheid/info luchtvaart

Het is aangeraden uw bagage goed in het oog te houden, zowel bij aankomst als bij vertrek. Sluit uw bagage goed af.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Madagaskar: Air Madagascar, Air Austral, Air France, Kenya Airways, Corsair, Air Mauritius, South African Airways. De EU heeft een lijst opgesteld van luchtvaartmaatschappijen onderworpen aan een verbod of vliegbeperkingen in de Europese Unie.

Interne vluchten worden steeds vaker onderworpen aan uurwijzigingen. Het is daarom nodig u te bevragen bij uw vliegtuigmaatschappij en de luchthaven over het vertrekuur, ook op de dag zelf.

 
Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

De buslijnen en de “brousse-taxi’s” bestrijken alle regio's. Dit transportmiddel is heel erg oncomfortabel en kan soms gevaarlijk zijn. Het is beter beroep te doen op toeristische bussen van touroperators of een wagen te huren bij erkende verhuurkantoren. Merk op dat auto’s door de slechte staat van de wegen heel gemakkelijk schade oplopen.

Enkel op de lijn Fianarantsoa-Manakara rijdt nog een trein, maar dit slechts erg onregelmatig. Voor de rest rijden in Madagaskar geen treinen meer.

 
Maritiem transport

Het wordt sterk afgeraden 's nachts uit te varen met plezierboten. (Veer)boten in Madagaskar zijn vaak in slechte staat en hebben geen veiligheidsuitrusting. Boottochten worden afgeraden tijdens het regenseizoen (januari-april). In het droge seizoen vermijd u best boottochten die worden georganiseerd zonder reddingsvesten voor de passagiers of op onstabiele of te zwaar geladen kano's (pirogue).