Reizen naar de Malediven: Reisadvies

Reist u naar de Malediven? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in de Malediven

Laatste updates en informatie in de Malediven.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

 

Sinds 5 maart 2022 kunnen toeristen een visum krijgen bij aankomst. Ze moeten een hotelreservatie kunnen voorleggen voor de volledige duur van hun verblijf in een geregistreerde toeristische accommodatie.

Alle reizigers moeten het elektronische formulier Traveller Declaration indienen in de 96 uur voor aankomst en opnieuw in de 96 uur voor ze het land weer verlaten.

 

 

 

Veiligheid

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verloopt zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

Hoewel de politieke situatie relatief rustig is sinds de presidentsverkiezingen van 2023, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. 

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.