Reizen naar de Malediven: Reisadvies

Reist u naar de Malediven? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Malediven

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Malediven.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Sinds 5 maart 2022 kunnen toeristen een visum krijgen bij aankomst. Ze moeten een hotelreservatie kunnen voorleggen voor de volledige duur van hun verblijf in een geregistreerde toeristische accommodatie.

Sinds 14 maart 2022 is het niet langer verplicht om een ​​PCR-test te laten afnemen voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen die naar de Malediven willen reizen. Vaccinatie is niet langer verplicht voor verblijven in hotels en cruises.

Alle reizigers moeten eveneens het elektronische formulier Traveller Health Declaration indienen in de 96 uur voor aankomst en opnieuw in de 96 uur voor ze het land weer verlaten.

​Meer informatie vindt u hier

Veiligheid

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verloopt zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

Hoewel de politieke situatie rustig is sinds de parlementsverkiezingen van april 2019, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. Dit geldt in het bijzonder in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 9 september 2023, die aanleiding zou kunnen geven tot protesten of wegblokkades.

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.