Reizen naar de Malediven: Reisadvies

Reist u naar de Malediven? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Malediven

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Malediven.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Vanaf 5/03/2022 kunnen toeristen een visum krijgen bij aankomst. Ze moeten een hotelreservatie kunnen voorleggen voor de volledige duur van hun verblijf in een geregistreerde toeristische accommodatie.

Sinds 14.03.2022 is het niet langer verplicht om een ​​PCR-test te laten afnemen voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen die naar de Malediven willen reizen. Vaccinatie is niet langer verplicht voor verblijven in hotels en cruises.

Alle reizigers moeten eveneens een elektronisch “Traveller Health Declaration”-formulier indienen, max. 48 uur vóór aankomst, alsook max. 48 uur vóór vertrek.

​Meer informatie vindt u hier

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van de Maldiven hebben genomen om het risico op besmetting met het coronavirus aan te pakken m.b.t. reizigers naar de Maldiven, zijn hier beschikbaar: https://presidency.gov.mv/Press/Articles/11. De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Maldiven en China. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hoewel de politieke situatie rustig is sinds de parlementsverkiezingen van april 2019, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. 

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben recent (24/12/2019) aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.