Reizen naar Maleisië: Reisadvies

Reist u naar Maleisië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update Maleisië

Laatste updates en informatie in Maleisië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op
  • Check list:

  • Zorg ervoor dat je paspoort nog zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Maleisië en dat het nog minstens twee lege pagina's bevat.
  • Als je verblijf langer is dan 90 dagen, vraag dan een visum aan.
  • Vul het elektronische aankomstformulier ("Malaysia Digital Arrival Card (MDAC)") in.
  • Controleer of uw reisverzekering in orde is.
  • Registreer uw reis bij Travellers Online.

 

Zie ook de pagina "Reisdocumenten" op onze website.

Toegang en verblijf

Het maximale verblijf voor buitenlandse toeristen is 90 dagen. Zorg ervoor dat uw paspoort nog meer dan 6 maanden geldig is wanneer u Maleisië binnenkomt en dat er nog twee pagina's beschikbaar zijn. U moet ook kunnen bewijzen dat u het land terug gaat verlaten (vlieg- of ander vervoermiddel ticket) en dat u voldoende middelen van bestaan hebt tijdens uw verblijf (USD 100/dag).

Alle reizigers moeten ook binnen drie dagen vóór aankomst in Maleisië een online registratieformulier, de Malaysia Digital Arrival Card (MDAC), invullen op deze website.

Alleen houders van een permanente verblijfsvergunning zijn vrijgesteld van deze vereiste.

 

Bij aankomst op het Maleisisch schiereiland, of op Sabah of Sarawak moet u ervoor zorgen dat een immigratiebeambte uw paspoort afstempelt, in het bijzonder als u over zee aankomt. Deze stempel bevestigt uw datum van binnenkomst in het land en kan dienen om de lengte van uw periode van verblijf te berekenen.

Een visum is vereist voor een verblijf van meer dan drie maanden en moet worden aangevraagd bij de Maleisische ambassade in België (of in het land waar u woont).

Ongeacht of u met of zonder visum reist, er staan zware straffen op overschrijding van de toegestane verblijfsduur (boetes, zelfs deportatie en plaatsing op een zwarte lijst).

Ter herinnering: het is formeel afgeraden om naar de kustgebieden in het oosten van de staat Sabah (Borneo) te reizen. Zie het gedeelte "Veiligheid".

Drugs en andere overtredingen

U kunt worden verplicht om een urinetest te ondergaan als u ervan verdacht wordt drugs te hebben gebruikt voordat u het land binnenkwam. Dit geldt ook als je aankomt uit een land waar het bezit of gebruik van drugs zoals cannabis legaal is. Op alle druggerelateerde overtredingen, inclusief het bezit van kleine hoeveelheden illegale drugs of de aanwezigheid van drugs in het bloed, staan zeer zware straffen, tot de doodstraf toe (zie "Lokale wetgeving").

Over het algemeen kunnen zelfs kleine overtredingen zeer zwaar worden bestraft. Een diefstal uit een winkel kan leiden tot een gevangenisstraf, zelfs als de waarde van de goederen minimaal is.

Douane

Op de officiële website van de Maleisische douane vindt u alle informatie over goederen en hoeveelheden die u belastingvrij kunt importeren wanneer u in Maleisië aankomt.