Reizen naar de Marshalleilanden: Reisadvies

Reist u naar de Marshalleilanden? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne op de Marshalleilanden

Informatie over gezondheid en hygiëne op de Marshalleilanden.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

COVID-19

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

De reiziger wordt aangeraden over een goede reisverzekering te beschikken die lokale medische kosten en eventuele repatriëring dekt.

Op het eiland Majuro is één openbaar hospitaal en twee privéklinieken; de overige atollen hebben meestal slechts een klein dispensarium.

Houd er rekening mee dat geneesmiddelen niet altijd voorhanden zijn en wellicht onder een andere merknaam worden verkocht; het is aan te raden een eigen voorraad voorgeschreven geneesmiddelen mee te brengen en een kleine huisapotheek te voorzien.


Intentingen

Zie deze pagina