Reizen naar de Marshalleilanden: Reisadvies

Reist u naar de Marshalleilanden? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 op de Marshalleilanden

Laatste updates en informatie over COVID-19 op de Marshalleilanden.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Om het land van besmetting te vrijwaren, wordt de toegang tot het territorium van de Marshalleilanden voor alle internationale reizigers opgeschort.

Belgische inwoners van de Marshalleilanden wordt aangeraden eventueel voorziene reizen buiten de Marshalleilanden uit te stellen. Zij dienen er rekening mee te houden dat hun de toegang tot het territorium ontzegd kan worden als ze op doorreis zijn geweest in China, Hongkong, Macao, Zuid-Korea, Italië, Japan, Iran, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Voor medische vragen en informatie, contacteer de federale overheidsdienst Volksgezondheid (tel 0800 14 689 of www.info-coronavirus.be/nl). Raadpleeg eveneens de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen

Het zikavirus wordt overgedragen door muggen die vooral overdag steken. Het virus veroorzaakt symptomen als koorts, hoofdpijn, huiduitslag, spier- en gewrichtspijn, moeheid en rode ogen. Reizigers wordt in het algemeen aangeraden om zich te beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van een muggenmelk die DEET bevat, door te slapen onder een muskietennet en kleren met lange mouwen en broekspijpen te dragen.

Er zijn aanwijzingen dat het virus verantwoordelijk zou zijn voor gevallen van microcefalie bij zuigelingen. Zwangere vrouwen wordt dan ook gevraagd hun reis uit te stellen. Als dit niet mogelijk is, dienen ze contact op te nemen met hun geneesheer en de nodige voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten te treffen.

Als voorzorgsmaatregel wordt reizigers die terugkomen van een getroffen zone aangeraden om elk onbeschermd seksueel contact te vermijden gedurende één maand na terugkeer. In geval van symptomen gelijkaardig aan de reeds vermelde symptomen van het zikavirus, raden wij reizigers aan contact op te nemen met hun geneesheer.

Meer informatie is beschikbaar op de sites van de FOD Volksgezondheid, de Wereldgezondheidsorganisatie en van het Instituut voor Tropische Geneeskunde