Reizen naar de Marshalleilanden: Reisadvies

Reist u naar de Marshalleilanden? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor de Marshalleilanden

Praktische info over reizen op de Marshalleilanden
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is aan te raden.

 
Betaalmiddelen

De munt in de Marshalleilanden is de US dollar en het verdient voorkeur voldoende cash geld te voorzien (liefst in kleinere coupures). Kredietkaarten worden enkel aanvaard in de weinige hotels en pensions, met een voorkeur voor Mastercard en American Express.

Op Majuro zijn slechts twee ATM’s te vinden (Bank of Guam en Robert Reimer’s Resort).

 
Reisverzekering

Een goede reisverzekering (met repatriëringsdekking) is een must, maar houd er rekening mee dat de geïsoleerde positie van de eilanden en de grote afstanden met Guam of Honolulu een en ander sterk kunnen bemoeilijken.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Roaming diensten zijn beperkt tot enkele operators, wat betekent dat uw Belgische gsm niet zal werken. U kan evenwel ter plaatse een lokale SIM-kaart aankopen en eventueel een mobiele telefoon huren.

Lokale en (dure) internationale telefoondiensten zijn enkel voorhanden in Majuro en Ebeye. De verbinding met de overige atollen en eilandjes gebeurt per radio: enkel op de eilanden Kili, Jaluit, Rongelap, Wotje en Bikini is lokale gsm-verbinding mogelijk.

Internet is beschikbaar (maar duur) in enkele internetcafés op Majuro. Sommige hotels en resorts kunnen wi-fi aanbieden tegen betaling (gemiddeld 10 USD/uur).

 
Consulaire bijstand

Slechts drie landen hebben een ambassade gevestigd te Majuro: Japan, de VS en Taiwan. De Belgische ambassade in Manila heeft jurisdictie over de Marshalleilanden.

Bipatride Belgo-Marshalleilanden dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via Travellers Online