Reizen naar Mauritanië: Reisadvies

Reist u naar Mauritanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Mauritanië

Informatie over de algemene veiligheid in Mauritanië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Terreurdreiging

Gezien de grotere Sahel-destabilisering, en specifiek de situatie in Mali, wordt Mauritanië meer blootgesteld aan het risico op infiltratie van terroristische groeperingen en het risico op aanslagen. Voorzichtigheid is geboden en het is ten strengste afgeraden om zich te begeven naar de Noordoostelijke grensregio met Mali (meer bepaald de grensregio in de wilaya van Hodh Chargui en alle verplaatsingen ten oosten van de as Fdérik - Chinguetti - Tidjikdja - Ayoun el-Atrouss - Bou Steilé). Voor verplaatsingen in het binnenland is het noodzakelijk zich vooraf te informeren bij de lokale autoriteiten over de situatie ter plaatse en hun instructies te volgen.

 
Algemeen

De binnenkomst op het grondgebied  dient verplicht te gebeuren via één van de 45 toegestane punten (zie tab “Praktische info”) De toegang tot de zone geplaatst onder de verantwoordelijkheid van het leger, in het noordoosten van het land, is onderworpen aan een speciale toelating van de Generale Staf of van de gouverneur van de streek.

Meerdere etnische en culturele gemeenschappen leven samen, in het bijzonder bij de grens met Senegal en in de hoofdstad. Bij demonstraties of samenscholingen wordt aangeraden deze te vermijden en zich niet te mengen in mogelijke lokale conflicten.

Het drukke verkeer in het stadscentrum en het rijgedrag nopen tot  bijzondere waakzaamheid. Bij check-points op de hoofdwegen dient men geduldig en hoffelijk te zijn.

 
Veiligheid in de Sahara

Voor iedere uitstap in de woestijn wordt aangeraden zich te verplaatsen met een plaatselijke gids of iemand die bekend is met de lokale situatie en met een voertuig (idealiter twee voertuigen) waarvan de staat op voorhand is gecontroleerd, voldoende water, voedsel en brandstof in reserve mee te nemen en uw  naasten op de hoogte te brengen van uw bestemming. Een goed werkende GPS (met autonome batterij) is onontbeerlijk. Communicatiemiddelen per satelliet (valies Immarsat, telefoon type Thuraya) kunnen van groot nut zijn.

 
Criminaliteit

De criminaliteit in Nouakchott is zeer beperkt, maar zoals overal worden bepaalde plaatsen vooral ’s avonds en ’s nachts best vermeden en enkel in gezelschap bezocht.