Reizen naar Mauritanië: Reisadvies

Reist u naar Mauritanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Mauritanië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Mauritanië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

In tropische of droge landen moeten alle reizigers zich bewust zijn van bestaande plaatselijke risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De gezondheidsinfrastructuur is uiterst beperkt, vooral buiten Nouakchott en Nouadhibou. Een goede medische- en reisverzekering is van essentieel belang en moet ook een clausule voorzien voor medische repatriëring.

 

Veiligheid water en voedsel

In de hoofdstad is de hygiëne over het algemeen goed. Het is nochtans aangeraden de gebruikelijke voorzichtigheid in acht te nemen: enkel mineraalwater drinken, fruit en groenten grondig wassen voor gebruik, enz.

 

Bijzondere gezondheidsrisico's

Het klimaat in Mauritanië is (in de zomer) extreem droog en warm. Mensen die naar Mauritanië willen reizen, vooral om er woestijnuitstappen te doen, worden aangeraden dit enkel te doen na medische consultatie.

 

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 

Malaria

Malaria in Mauritanië komt voor in rivierzones (langs de Senegal rivier). Hierdoor is het in deze zones aangeraden om onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven. In functie van uw algemene gezondheidstoestand, zal uw arts u de meest aangewezen behandeling voorschrijven.

 

Reizigersdiarree

Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Ter behandeling van de diarree is het voorkomen of behandelen van dehydratie primordiaal. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, die bij de apotheek verkrijgbaar zijn. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen! Men vermijdt best de antidiarreïca die in lokale apotheken verkocht worden, en die meestal ondoeltreffend of zelfs gevaarlijk zijn.